Toplantılar hem önemli bilgi paylaşım noktaları olarak, hem kritik kararların alındığı yerler olarak, hem de görünüş, duruş ve bilginizle çalışma arkadaşlarınız ve amirlerinizin karşısında vitrine çıktığınız yerler olarak çok büyük önem arz eder.
Toplantıya katılmadan önce konuya göre geniş çaplı bir hazırlık yapmak faydalıdır. Eğer söz almayı düşünmeseniz bile alanınızla ilgili size yöneltilecek sorulara hazır olmanız önemlidir.
Toplantılara zamanında en az beş dakika önce gitmeye özen gösterin. Üstlerinizden sonra toplantıya katılmak yakışıksız bir davranıştır ve yeteri kadar özenli olmadığınızı düşündürür.
Toplantılara giderken kılık kıyafetinize daha fazla özen göstermeniz yerinde olur, bir anlamda görücüye çıkıyorsunuz.
Toplantılarda başkaları konuşurken bilgisayarında çalışmak, telefonuyla oynamak kalitesiz davranışlardır.
Toplantı esnasında telefonunuz çaldığında ya dışarı çıkıp görüşün ya da telefonu sessize alın. Toplantı esnasında telefonuyla masa altına eğilerek fısıldaşan kişiler kadar itici tipler zor bulunur.
Toplantıda biri söz almışken diğer iki kişinin kendi aralarında konuşması görgüsüzlük ve ilgisizlik göstergesidir.
Yine toplantıda söz almış kişinin sözünü kesmek, lafı ağzından kapmak diğer bayağı davranışlar olarak sıralanabilir.
Toplantılarda bir temsil grubunun içindeyseniz en yetkili kişinin konuşmalarını dinlemekle yetinmeniz iyi olur. Özellikle herkesin içinde amirinizle karşıt görüşleri dile getirmemeye dikkat edin.
Söz aldığınızda diğer kişilerin duyacağı bir ses tonuyla konuşmanız önemlidir.
Toplantılarda özellikle işte yeni iseniz, herkesi can kulağıyla dinlemeniz size çok şey kazandırır. Sorarak öğrenemeyeceğiniz birçok şeyi toplantılarda öğrenebilir ve bunları birleştirerek büyük resme ulaşabilirsiniz.
Toplantılarda kimseyle karşılıklı atışmamaya ve nezaket sınırlarını aşacak şekilde tartışmamaya özen gösterin. Bu hem kavgacı ve geçimsiz, hem de kontrolsüz bir kişi olarak görülmenize yol açar.